tiistai 14. lokakuuta 2014

[a model for Nature]

Metsä.. sehän on paikka, jota moni meistä arvostaa. Paikka, johon meillä jokaisella on omanlainen suhde, näkemys, sinne voi jättää murheet, huutaa pahaaoloa, lievittää stressiä, viettää aikaa, pitää itsestään huolta, sieltä löytää vaikka mitä, sitä voi pelätä, vihata, rakastaa, joku voi pitää sitä piilopaikkanaan, turvana, kun taas toinen ei missään nimessä halua mennä sinne. Puita, oksia, kantoja, marjoja, sieniä, kiviä, sammalta, oksalla riippuva hämähäkki, kasveja, lintuja, pakoon juoksevia metsäneläimiä ja paljon asioita, joita ei huomaa.. Luontoa on kiva kuvata, koskaan et saa kahta samanlaista kuvaa.

Itse en tykkää mennä metsään yksin, paljon närää aiheuttaneiden susien vuoksi. Koirankaan kanssa en tunne oloani kovin turvalliseksi, vaikka tiedän ettei Peppi liikkuisi metriäkään jos haistaisi suden hajun. Outoa ajatella, että lapsena sitä juoksi metsässä alvariinsa, isän kanssa mukana metsästämässä, laavulla, koiran kanssa, ilman pelkoa, ei silloin osannut edes ajatella pelkäävänsä liikkua metsässä, mitä siellä nyt voisi sattua..? Tiedän monia vanhempiakin ihmisiä, paljon metsässä liikkuneita, jotka ei enää halua mennä sinne yksin. Mikä on sinun suhteesi metsään ja luontoon?

Jottei asia karkaisi täysin käsistä, palataan aiheeseen.. Eilen kuvausmallina toimi siis luonto, metsä ja hippasen myös Peppi :)Luonto on nyt täynnä väriloistoa, yritetään ottaa siltä mallia esim pukeutumiseen, kun ollaan menossa pidemmälle harmaata, pimeää, märkää syksyä. Ja aurinkoa pitäisi purkittaa niin, että purkista saisi imaista energiaa ja vitamiineja, jotta jaksetaan ja pysytään virkeänä pimeänä vuodenaikana :) itse olen niin huono syömään vitamiineja purkista, että huomaa kun päivät lyhenee ja pimeäaika on pidempi kuin valoisa, maistuu tuo kotisohva hyvin ja ei oikein huvita lähteä ilman syytä kotipihaa pidemmälle. Aionkin tänä syksynä yrittää nauttia pimeästä, ja oppia ajattelemaan, ettei se päivä lopu siihen kun pimeä tulee, eli noin klo 17. 

Mitä teille syksy merkitsee? Mitä se tuo tullessaan? Kotisohva vai huinaus?


Nyt taidankin suunnata lenkille ja napata mukaan taskulampun :) Hyvää viikon jatkoa!

1 kommentti:

  1. Noora, sinut on haastettu värileikkiin blogissa willalemmelle.blogspot.com
    kuvailemaan viisi väriä kodistasi viitenä päivänä viikossa! Eipä muuta kuin kuvailemaan!

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!