torstai 7. maaliskuuta 2013

Matkakuumesta

.. sen verran, että se vaan kasvaa taas kun olemme katselleet syksylle reissua. Olemme lähdössä taas ystävien kesken reissuun, mutta paikka ei ole vielä varma.. ehkä Espanjaan, Kreikkaan, Portugali?, hmmm enpä tiedä. Johonkin missä on lämmin, hiekkaa, meri, jalkapohjia poltteleva asfaltti, iloisia ihmisiä, huoletonta elämää ilman arjen tuomia paineita, ystäviä, aikaa kultsin kanssa ja rentoutumista, auringon polttama tukka, joka huolettomasti ponkkarilla..ah! Ollaan pyritty kerran vuodessa ainakin lentämään etelän lämpöön, se on pakollista, koska vuodessa on oltava edes 1viikko, ilman että mieheni puhelin soi taukoamatta..

Ystäväporukalla lähdemme elo- lokakuun aikaan, ja ehkä toisen kerran sen jälkeen ihan kahdestaan, niin mies ainakin ehdotteli, en pistä vastaan yhtään :) jouluna oltaisiin ruskeita kuin joulupiparit :)

Kun minulta pyydettiin lisää matkajuttuja, niin tässä on erilaisia kohteita, joihin melkein jokaiseen voisin lähteä tältä istumalta..

BarcelonaBarcelona oli matkailijoille tuntematon teollisuuskaupunki, kunnes vuoden 1992 olympialaiset muuttivat kaiken. Merenranta muutettiin valtavaksi huvialueeksi, ja Katalonian upea pääkaupunki sai maailmanlaajuista julkisuutta. Tämän päivän Barcelona on huikea yhdistelmä valkoista hiekkaa ja katalonialaista kulttuuria. Platja Barcelonetalta alkaa yli 10 kilometriä pitkä hiekkaranta täynnä viehättäviä ravintoloita ja kahviloita. Toinen toistaan hienommissa taidemuseoissa komeilevat Picasson, Dalín ja Mirón kaltaisten mestarien teokset. Myös arkkitehtuuriltaan Barcelona on omassa luokassaan: Antoni Gaudín modernistiset luomukset ja keskiaikaisen keskustan kapeat kujat ovat kuin sadusta. Kun yhtälöön lisätään vielä katalonialaisen keittiön herkut sekä Bornin, Gràcian ja L’Eixamplen houkuttelevat ostoskadut, tuloksena on kaupunkikohde, joka on pakko nähdä. Barcelonaa on myös vinkattu yhdeksi parhaaksi Euroopan kevätkohteeksi .

Täällä pääsisi ainakin katsomaan jalkapalloa ja nauttimaan kauniista eurooppalaisesta kaupungista :)Gran CanariaGran Canaria on yksi Kanariansaarten suosituimmista lomakohteista päästä varpaisiin, eli vuoriston viileistä korkeuksista etelän hiekkadyyneihin. Espanjalle kuuluvat Kanariansaaret sijaitsevat Atlantin valtamerellä Afrikan pohjoisosan länsipuolella. Kanariansaaret on huippusuosittu lomasaaristo, jonka lomakohteissa vierailee vuosittain miljoonia turisteja. Gran Canaria on Kanarian kolmanneksi suurin saari ja sen maisemat ovat todella monimuotoisia. Gran Canarian pohjoisosan vehreistä maisemista löytyy värikkäitä sitrus- ja banaanipuita, kuivemmasta eteläosasta puolestaan hiekkadyynejä. Saaren eteläosista löytyvät saaren parhaimmistoon kuuluvat hiekkarannat ja jyrkät kalliorinteet. Gran Canaria on ollut suomalaisten matkailijoiden suosiossa jo pitkään ja monelle on tullut tavaksi lähteä samonisaarelle lomailemaan joka vuosi. Miellyttävä ilmasto, rento ilmapiiri ja hyvä palvelutaso ja -tarjonta tekevät Gran Canariasta oivan kohteen monenlaiseen lomanviettoon. Las Palmasia lukuun ottamatta lähes kaikki Gran Canarian lomakohteet sijaitsevat etelässä. Pohjoisen Las Palmas tarjoaa vehreää suurkaupunkitunnelmaa rantalomailun ohessa. Täyden palvelun lomakohteena Gran Canaria on hyvä matkakohde esimerkiksi lapsiperheille ja rentoa rantalomaa kaipaaville. Gran Canaria on myös suosittu golfkohde

Gran Canarialla houkuttelee ihanat rannat ja sen monimuotoiset maisemat!Kreikka, mihin vaan sinneVälimeren supersuosikki Kreikka kerää rannoilleen satojatuhansia suomalaisia joka vuosi. Edes talouden horjahtelut eivät ole vähentäneet välkehtivien vesien, vehreän luonnon ja suussasulavien paikallisherkkujen vetovoimaa. Kreikka ylpeilee historiallaan ja vuosituhansien takaa kumpuavalla kulttuurillaan. Myös matkailijan on helppo päästä nauttimaan kiehtovien tarujen tunnelmasta ja rentoon rantalomaan on helppo yhdistäämyös kulttuurikokemuksia. Maahan kuuluu Manner-Kreikan lisäksi noin 2 000 saarta, joista vain murto-osa on asuttuja. Kreikan rajanaapureita ovat Albania, Makedonia, Bulgaria ja Turkki. Kreikan korkein kohta on muinaistarustoista tuttu jumalten koti, mystinen Olymposvuori. Kreikan suosituimmat lomakohteet sijaitsevat saaristossa: esimerkiksi Kreeta, Rodos, Samos ja Kos löytyvät useiden suomalaisten matkanjärjestäjien valikoimasta 

Ah, niin ihana Kreikka. Voisin palata tänne aina uudestaan ja uudestaan.. Rakastan Kreikan fiilistä :)


Tässä kolme tämän hetken suosikkiani.. Ei mitään kovin erikoisia paikkoja ja maita, mutta kun mehän olemme menossa naimisiin 2014 kesällä, niin haluamme jättää häämatkaksi jonkun eksoottisen, paratiisimaisen, unelma paikan, jossa ei ole kaupungin hälinää ja hirveästi turismia, joten nämä paikat käyvät hyvin ennen sitä The Matkaa :) Onko muuten jollain hyviä kokemuksia täydellisestä häämatkasta, jossa on lämmin ja hyvä olla? Kiitos jo etukäteen..

Matkoja etsiskelen mm. näiltä sivuilta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!