tiistai 17. tammikuuta 2012

EILINEN HERKKUSALAATTI!

Sitä ollaan tänään jo aamulla heitetty sisko kavereineen kouluun, Pepin kanssa reilu 8 km lenkki, suihkussa käyty, pesty koneellinen pyykkiä ja takka tulilla parhaillaan :)

Ihanaa herätä ajoissa niin ehtii puuhastella kaikkea vielä ennen iltavuoroa!

Eilen piti jumpallekkin illalla keritä, mutta jostain syystä se jäi, mutta ravasin kaupasta toiseen erilaisten kantamusten kanssa niin kyllä se eilisestä jumpasta käy ;)


Jos vaikka kokkiamppari puraisisi niin löysin kivoja silikonijuttuja keittiöön.. vink vink vaan O :)Mulla on parhaillaan menossa tuo kehonpuhdistuskuuri hommeli, niin toi vesikannu on just passeli kun säilyy se juoma siellä hyvin!

Ja vihdosta viimein sain hankittua uuden munakellon, josko ne ruuat ei enää palaisi pohjaa ;D
Eilen tein ihan huippu HERKKUsalaatin..

Herkkusalaatin ohje:

Jäävuorisalaattia
Kurkkua
Tomaattia
Punasipulia
Halloumi-juustoa
Leipäkuutioita
Maustamattomia kanafileitä
GREEK- salaatin kastiketta

Paloittele ja kuutioi kasvikset.
Laita ne kulhoon ja lisää päälle öljyssä paistetut kanafileet.
Kuutioi leipä (itse käytin Karppisen leipää) ja paista tilkassa öljyä. Lisää kulhoon.
Lopuksi paista miedolla jälkilämmöllä Halloumi- juusto, niin että molemmille puolille tulee väriä ja lisää juusto päällimmäiseksi. Maun mukaan salaatinkastiketta, minun salaattiini tulee BlåBandin GREEK- salaatinkastiketta.
Nauti hyvän viinin kanssa :)

Slurps!

On mulla valitettavaakin, miksi, oi miksi eräät ihmiset pitävät koiriaan jonain rikkimenevinä leluina ja käyttäytyvät TYHMÄSTI vastaan tullessaan..!? Eikö lapsena jo opeteta kummalla puolella tietä kuuluisi, huom kuuluisi kulkea.. Itse ajattelen aina lenkillä, että jos vastaan tulee ISOMPI koira ja olemme jostakin syystä molemmat samalla puolella, niin kyllä se olen minä joka väistää siinä kohtaa pienemmän koiran kanssa! Perkele!
Tänään taas hyvä 1 esimerkki: Vastaan tulee koira omistajansa kanssa, ne on just tullu tien yli ja näkee, todellaki näkee, että ollaan tulossa vastaan (me oltiin sillä puolella tietä, jossa meidän kuulukin) ja mitä he tekee?!!!! Jää seisomaan ja lässyttään siihen pieneen nurkkaan risteyksessä ja odottaa meidän väistyvän.. V**** että meinas siinä kohtaa palaa kiinni(niinku ei olis jo palanu :D).
Ja kaiken kukkuraks se pieni rotan näkönen rääpäle räksyttää ja uhoo siinä maassa ja kun Peppi murahtaa kerran takasi, niin omistaja vetää paniikin ja sanoo: "kulta varo!"
Teki mieli kysyy "Anteeks onks toi sun lapsi?" siinä kohtaa en pystynyt parempaan ku lampsiin vaan eteen päin ja huutaan naiselle "Pidä rottas!"

2 Esimerkki:
Mennään nätisti eteen päin ja vastaan tulee mies pienen koiran kanssa.. Sanon Pepille tiukasti "Ei mene" ja se ei mee, kunnes tää hra alkaa kohdalla "Katos mikä siinä on, nätti koira ja nätti emäntä, Pampula, tulehan katsomaan, tule" Sanoin tässä kohtaa, että joo kattoo saa mutta älä päästä sitä koiraas haisteleen mun koiraa, koska ei oo lenkillä tapana moikata jokasta vastaan tulevaa, kiitos.. No tää helkatin Pampula nostaa metelin ennen ku Peppi ehti edes katsoon sitä silmiin.. Peppi ihan rauhallisena ja mä lampsin eteenpäin, kunnes tää MIES ja max. 5 kilon koira lähtee perään ku "Pampula vetää kovin".. ja minä siihen "YRITÄ NYT JAKSAA JA VIE SE PERKELEEN PAMPULAS POIS!!" Mies siihen "jaahas"..

Onko pienillä koirilla joku oikeus räksyttää ja murista tuolla isommille koirille,
sillä luvalla että ku se on niin pieni!? Se on koulutuksesta kiinni, eli OMISTAJAN VIKA!

Älkää päästäkö niitä koirianne tilanteeseen, jossa ootte itsekkin niin epävarmoja että koira ei tiedä miten pitää käyttäytyä.. Pätee niin isoon kuin pieneenkin koiraan!

Eniten tässä risoo ja ärsyttää se, että kun Peppi sai taas turhat huudot ja haukkumiset ja raukka on muutenkin ihan hormoonihyrrä kun juoksut ei oo vieläkään alkanu, vaikka olis pitänyt jo. Siinä mentiin sit korvat luimussa loppumatka kotiin ja PIMPULA & PAMPULA pääsi (toivottavasti) turvallisesti kotiin..

Kiitos kun sain jakaa tän kanssanne :), helpotti..

-noora

6 kommenttia:

 1. Asiallista tekstiä! Kyllä meillä ainakin väistetään kaikki rotista tanskandogeihin, ihan vaan jo sen takia ettei emäntä kynnä nenällään maata, mutta muut ei näköjään ymmärrä sitä ettei niiden koira saa mitään traumoja siitä jos se ei pääse haistamaan jokasta vastaantulevaa karvaläjää, päinvastoin! Mahtaakohan nää räksyttävät Pimpulat ja Pampulat olla juurikin niitä jotka on pennusta asti totutettu siihen, että ne saa haistaa kaikki vastaantulijat ja temppuilla muutenkin lenkillä miten tykkäävät, koska ne on niin pieniä ja söpöjä?

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, tiedän NIIN ton tunteen noiden pikku-koira-terroristien kanssa!!! Meillä kanssa isot koirat, irlanninsetteri ja berninpaimenkoira ja useamman kerran on päästetty pikkukoiria räkyttämään niiden jalkoihin. Ja maailman ärsyttävimpiä on nämä pikkukoirat fleksin päässä. Ne saa kyllä seilata pitkin katuja ja tulla eteen vaikka pidät omat koirat tiukasti sivulla ja yrität asiallisesti mennä ohi. Ärsytys!!

  Mulla ei siis ole mitään pieniä koiria vastaan, vaan niiden omistajia, jotka ei ymmärrä että ne miniversiotkin pitää kouluttaa ja pitää hallinnassa.

  Huh, kylläpä helpotti : )

  Terkuin

  Kookos

  VastaaPoista
 3. Älkääs nyt yleistäkö, pliis. Itsellä pieni ja koulutettu koira ja omistajakin mielestään maalaisjärjellä varustettu. Yleistämään kun lähtisin niin toteaisin, että isojen koirien omistajat jättävät ne paskaläjät keräämättä kulkureittien varsilta..
  Valitettavasti koiranomistajiakin on moneen lähtöön koiran koosta piittaamatta. Yksi mies kulkee kahden koiransa kanssa meidän talon ohi lenkillä joka päivä. Isompi koirista kulkee vapaana ja keskikokoinen räyskyttää ja kiskoo ja paskantaa meidän portille lapsen lumilinnan eteen...että näin. Arvaattekin varmaan kaivaako mies kakkapussin esiin.

  VastaaPoista
 4. johanna: minun ei ole tarkoitus ollut yleistää pieniä koiria, että ne olis jotenkin huonompia yms. Moni kaverinikin omistaa pienen koiran, jotka ovat peruskoulutettuja hyvin ja ovat valloittavia! moni vaan joka pienen koiruuden omistaa pitää sitä kuin lelua, eikä ymmärrä että se on koira ja anna elää koiran elämää.. se on totuus, että pieniltä koirilta hyväksytään paljon paremmin huonompi käytös kuin isoilta koirilta, koska eivät saa niin paljon/suuria esim tuhoja aikaan kun esim rotikka, labbis yms.. kyllä näistä asioita ollaan niin paljon pähkäilty ja puhuttu koira piireissä, että huh huh! tarkoitus ei ole pahoittaa kenenkään mieltä, paitsi tuolloin lenkillä vastaan tulleita OMISTAJIA, ei koiria!

  VastaaPoista
 5. johanna: minun ei ole tarkoitus ollut yleistää pieniä koiria, että ne olis jotenkin huonompia yms. Moni kaverinikin omistaa pienen koiran, jotka ovat peruskoulutettuja hyvin ja ovat valloittavia! moni vaan joka pienen koiruuden omistaa pitää sitä kuin lelua, eikä ymmärrä että se on koira ja anna elää koiran elämää.. se on totuus, että pieniltä koirilta hyväksytään paljon paremmin huonompi käytös kuin isoilta koirilta, koska eivät saa niin paljon/suuria esim tuhoja aikaan kun esim rotikka, labbis yms.. kyllä näistä asioita ollaan niin paljon pähkäilty ja puhuttu koira piireissä, että huh huh! tarkoitus ei ole pahoittaa kenenkään mieltä, paitsi tuolloin lenkillä vastaan tulleita OMISTAJIA, ei koiria!

  VastaaPoista
 6. Voi, kunpa isojen koirien omistajat tajuais, että se pienen 'rotan' räyhäys on useimmiten pelkoa. Ja meidän tapauksessa pelkoa siksi, että isot koirat on vapaana jolkotellessaan käynyt päälle. Niistä traumoista ei pääse koskaan yli, ja on vaan loppuelämä selvittävä pelokkaan räksyttäjän kanssa :( ja kuunneltava isojen koirien omistajien päivittelyä siitä, miksi se pieni otus on niin vihainen...huoh...

  VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!