perjantai 4. lokakuuta 2013

Perjantai aamu ja..


..pohdintaa työvuoroista. 
"Se on täällä taas, perjantai! wuhuuu!" , no jes, vastaan katkeran suolaisella äänellä.. Välillä pohdin, että miksi ihmeessä valitsin ammatin, jossa ollaan pääsääntöisesti kuukaudesta 3/4 viikonloppua töissä? Suorastaan kadehdin välillä ihmisiä, joilla on aina viikonloput töistä vapaata. Silloinhan voi suunnitella vaikka mitä! Tietää aina etukäteen olevansa vapaalla, joten voi sopia menoja, voi suunnitella reissuja ja tärkeintä, saa olla rakkaidensa kanssa kotona. Jos mietin itseäni normityössä eli ma-pe töissä ja viikonloppu vapaalla, niin uskallan väittää, että olisin paljon virkeämpi, jaksaisin paremmin ja työkaverit välttyisivät mun sunnuntaiaamukriisiväsymyslaiskiainen kohtauksilta :) Puolustan itseäni, sillä yleensä olen töissä pirteä ja reipas, mutta joskus ne the sunnuntaiaamuvuorot saavat minut liioiteltuna hulluuden partaalle! :)

Sitten niitä vuorotyön hyviä puolia.. raha, viikonlopputöistä ja pyhistä tienaa hyvin, sitten on kiva palkita itsensä kun on ollut reipas :) Lauantai iltana ei tarvitse keksiä tekosyytä miksi ei halua lähteä johonkin, riittää kun sanoo, sunnuntai ja aamuvuoro. Hyviä puolia on myös arkivapaat, esim tänään, kun sai herätä kuvissa näkyvän poitsun ääneen "Noola misä mun nalle o?"

Ja tiedän, että tämä on ammatin valinta kysymys, ja olisi pitänyt miettiä sitä aikoinaan. Ja tiedän että olen suht nuori vielä, mutta KUKAAN hoitoalalla ei voi väittää ettei joskus kiinnostaisi mennä viikonloppuna töihin, varsinkin sunnuntaina.. NIH!

Minkälaista työviikkoa te teette? Tiedän että täällä on muitakin hoitoalan ihmisiä, koetteko te viikonlopputyöt joskus raskaaksi? Onko teillä vuorotyöläiset perheenne / itsenne kanssa jokin juju, jonka teette / teet aina kun on vapaa viikonloppu, esim. speciaali ruoka, leffailta jne..?Aamupalaa nassuun ja lastenohjelmia!


Peppi ihmetteli pöydällä olevaa häkkiä.Olipa työ raskasta tai ei, tämä karvapampula pitää hyvää huolta siitä, että meillä pysytään hyvällä tuulella :)
Tänään on muuten Eläintenpäivä, joten annetaan tuplarapsutukset ja hyvänäpidot rakkaille eläimillemme!
Peppi pääsee tänää pidemmälle lenkille ja saa uuden lelun :)


Kuulemiin! 

1 kommentti:

  1. Itse en ole hoitoalalla vaan kaupanalalla. Kyllähän se aikoinaan ketutti kun olin teboililla töissä, että sai sunnuntaina mennä puoli kuudeksi töihin, eli herätä ennen neljää! Ihan sairasta. Jengi käveli baarista kotiin kun itse ajeli töihin.. Huoh! Nykyään olen isommassa kaupassa töissä joka on onneksi sunnuntaisin normaalisti auki vain 12-18. Tietysti kohta tulee taas jouluaukioloajat, mutta silloinkin ollaan auki vain 12-21. Ja meillä ei ole kuukaudessa yleensä edes yhtä viikonloppuvapaata vaan järjestäen on joku päivä töitä. Vaikka se kaiketi laissakin lukee että niitä vapaita pitäisi olla. :D

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!